Engine Control Unit, Wind Turbine, Micro Gas Turbine. Unit Kendali Mesin, Kincir Angin, Turbin Gas Mikro

Welcome to Artono Setiadi web page .

artonos@gmail.com

Wind Turbine 3KW Construction

Ternyata anginnya angin-anginan, gak tiap hari ada angin kencang.

Alternatif:

Setelan kenceng, bisa power maksimum (3kw)  tapi susah start pada angin sepoi.

Setelan kendor, gampang muter tapi gak bisa kencang n gak bisa keluar power max.

Diputuskan sementara setelan kendor agar gampang muter, sekalian testing.

Next Step

Modifikasi Blade Pitch Control bukan hanya untuk aerodinamik safety tapi juga untuk start pitch control.

Modif Bat Charge Control agar power lebih besar pada low wind speed, optimasi agar tidak mempersulit start.

Current status,

sabar, lagi ngumpulin tenaga(dana) nih, hehe, doain yaaa biar lancarrrrrr,

Trims n salam wrwb

Wind Turbine 3kw inst

Operating data • Rated capacity: 3kW •Cut-in wind speed: 3m/s •Rated wind speed: 9m/s •Cut-out wind speed: 20m/s Rotor •Blade material: fibreglass • Number of rotor blades: 3 • Rotor diameter: 6m • Rotor speed (rated): 150rpm • Rotor speed (max): 200rpm Transmision • Increaser Gear Box Tower • Tower 4 legs lattice • Hub heights: 9m-12m

Generator • Permanent Magnet Alternator 800W * 4units • Rate max 70V, 12A @1800rpm Converter • DC to DC converter w/ microprocessor for battery management, • Input 24-100V, output 24volt system (batere + inverter) Inverter •Output AC 220V, total 3000watt •500W at batere >20volt •2500W: on at batere> 25V, off at batere <23V

Weights • Blades 11kg * 3 • Rotor n shaft 45 kg • Hub & gearbox 50kg • Alternator 4 kg * 4 • Cover, Tail, etc 15 kg Yaw system • Upwind by tail vane Maintenance • Grease, oil cek • Repaint / touch-up corrosion protect •Overall check

Fail-safe •MicroProcessor (computer) Rotor blade pitch control at high wind speed •Rotor blade pitch park position (Computer), auto restart •Vibration trigered park position, manual restart. •Manual park and restart. Lightning protection system • Lightning receptors along blades • Lightning path to ground designed to protect main bearing • Surge protection in electrical components

Wind Turbine disimpan di lokasi, menunggu pembangunan tower besi,

Doain yaaa, biar lancarrrrrr

Elektra Distributed Power:

wind_sail.jpg

  • KembangLayar: storm safe, low cost, low windspeed, 800watt wind turbine.
  • Integrated Kitchen n Power house : CHP, micro gas turbin 2-5kw, low kalori solid fuel: coal, biomass, wood.
  • Small is beautifull.

logo-elektra-small.jpg

Elektra Engine Control Unit:

  • Programmable Ignition Control,
  • Prog Fuel Injection ECU,
  • Self Learn Air Fuel Ratio ECU (piggyback ECU),
  • old web: www.geocities.com/artsetiadi
About these ads

12 Responses to “Engine Control Unit, Wind Turbine, Micro Gas Turbine. Unit Kendali Mesin, Kincir Angin, Turbin Gas Mikro”

  1. Mr WordPress Says:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

  2. Wawin Says:

    Hi, your products are quite interesting. But your web needs more explanations regarding your products and yourself. Just to make it in line with the sentence “Welcome to Artono Setiadi web page”. I think you have to introduce yourself and your competence. It will really make a good marketing to your products and will convince your customers. Good Luck anyway!!! Barakallah!

  3. artsetiadi Says:

    Ok, tarengkyu, 4 ur sugest.
    Who am I? Im just ordinary people, live in Bandung.
    To convince people dare to facing fosil fuel price rocketing, I’ll put complete product spec including 1 year warranty and another Dongeng Energy Conversion.

  4. aldrin Says:

    go art! maju terus!

  5. artsetiadi Says:

    Hatur nuhun pisan Drin….

  6. yuma Says:

    Art,

    Jadi bikin program? Kebetulan resource lagi rada nganggur nih…

  7. artsetiadi Says:

    Jadi donk, tnx bgt.

  8. commonemitter Says:

    hallo mas Artono, ini ihsan hariadi kalau masih ingat :-). kebetulan saya nemu website nya mas Artono ini, sangat menarik dan membesarkan hati. Mudah-mudahan tidak lama lagi, mungkin bulan Juli 2009 saya akan balik ke Bandung.

    – ihsan –

    note:
    ——
    kalau yang comment di atasnya itu mas Yuma, angkatan 1987, salam juga, mohon maaf kalau ternyata bukan :-)

  9. artsetiadi Says:

    Pak Ihsan, apa kabar?
    Saya n Yuma gak akan lupa ama Pak Ihsan, Pak Reka Rio, Pak Onno, n Pak Samaun.
    Nemunya dari mana? bisa jadi masukan buat saya agar lebih dilihat dari google, hehe.

    Ok pak, ditunggu di bandung, n solo ;-)

    salam wrwb,
    artonos@gmail.com

  10. commonemitter Says:

    Nemunya dari Google mas, pakai kata kunci: “cowo keren”, eh, ternyata
    salah satu yang kena hit blog ini … hehehe :). Wah saya juga sudah lama sekali engga ke Solo. Mengenai pak Samaun, visi beliau semoga selalu menjadi inspirasi. Alhamdulillah saya dengar pak Reka Rio masih sangat giat dengan kegiatan inovasi dan patent-nya :-). Pak Onno, tentu saja mudah dibaca berita kegiatannya di internet atau di media massa :-). Okey mas Artono, proficiat …

    wassalam wr wb,

    -ihsan hariadi-

  11. denienie Says:

    Gimana CBR nya?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: